Mango sladoled – egzotika u činiji
Mango sladoled, osvežavajući tropski sladoled, sa mirisom i ukusom manga mami na vrele plaže i plavo more. U sopstvenoj oazi, napravite mango sladoled za 20 minuta.
Da li ste znali da je mango kralj voća ?
Mango je bogat vitaminima C, A, B, B6, bakrom, gvožđem, magnezijuomom.
Lekovita svojstva manga
- Mango je odličan probiotik. Bogat je antioksidansima. Sprečava pojavu kancera. Odličan je u borbi protiv kamena u bubregu. Poznat je kao afrodizijak. Reguliše holesterol u krvi. Dobar je i za dijabetičare.
Mango je idealan ako hoćete da izgubite težinu. Niskokaloričan i bogat vlaknima ubrzava metabolizam i pomažu varenju. Sagoreva masti.
Recept za sladoled od manga
Potrebni sastojci :
-
4 jaja
-
1 mango
-
limeta
-
jedna slatka biljna pavlaka za šlag
-
jedna kisela pavlaka
-
250 g kristal šećera
Kako napraviti sladoled od manga ?
Priprema :
-
Koru i sok od jedne limete pomešati ša kristal šećerom. Prokuvati oko 3 – 4 minuta da se dobije šećerni sirup.
-
4 belanca umutiti u čvrst sneg.
-
Postepeno sipati sirup od šećera u belanca neprestano muteći mikserom. Umućena belanca ohladiti.
-
Umutiti slatku i kiselu pavlaku.
-
Žumanca ukuvati u krem, na pari.
-
Dodati ohlađena žumanca pavlaci. Umutiti.
-
Zatim pavlaci dodati belanca. Umutiti.
-
Mango oljuštiti. Polovinu manga iseckati na kockice a drugu polovinu ispasirati u kašu.
-
Dodati mango kremu i sve dobro umutiti mikserom.
-
Ostaviti u zamrzivaču najmanje 5 sati.
Mangoled je odlična kombinacija limete i manga. Sveža i kremasta struktura sa komadićima manga eksplodiraće u ustima i uvek podstaknuti želju za još.
- Mango sladoled možete servirati u obojenim činijama, služiti ohlađen sladoled uvek u kornetima, ukrasiti kugle sladoleda šarenim bombonicima ili kokosovim brašnom.
Osvežavajući desert jako je ukusan sa dodatkom drugog voća kao što su banana i kivi.
Maska za čišćenje lica od manga
Napravite masku za čišćenje lica od manga
- Izgnječite mango i stavite na lice. Držite 10 – 15 minuta pa operite vodom.
- Odličan je i kao piling za telo pomešan sa medom i mlekom.